maanantai 17. maaliskuuta 2014

Raakasuklaata, nam!


Olen jo miljoona kertaa meinannut kokeilla raakasuklaan tekoa, ja kun siitä oli tänään jälleen puhetta, tajusin, että kotonahan olisi jo melkein kaikki raaka-aineet. Kävin pikaisesti hakemassa vain muutaman puuttuvan aineksen (ja tietysti kotivarastojen täydennykseksi maailman parasta maapähkinävoita).

Emmin blogin (aivan ihana Torkkuja ja Nokkosia) lisäksi googlailin lisää aiheesta raakasuklaa, ja oikeastaan googlailut jäi hyvin lyhyeen löydettyäni nämä sivut. Yksiltä sivuilta löytyi hullun paljon infoa ja hehkutusta raakasuklaan terveellisyydestä! Sieltä löytyi jopa opetusvideo, joten aloittaminen oli erittäin helppoa. 

Tällaisen kokeilevan keittiökemistin oli tietysti aivan mahdoton pysyä yhdessä reseptissä sataprosenttisesti, joten tällaisella kombinaatiolla lähti kokeiluun ensimmäinen yritykseni:

Mulberry-manteli Raakasuklaa
100g kaakaovoita
3 rkl kookosöljyä
2rkl hunajaa
5rkl raakakaakaojauhetta
2rkl tocoa
1rkl lucumaa
ripaus suolaa
muutama tippa vaniljauutetta
muutama tippa steviaa
mulperimarjoja ja mantelilastuja

Ensimmäiset kolme raaka-ainetta annetaan sulaa vesihauteessa. Seuraavat kolme mitataan toiseen kulhoon, ja lisätään sulan seoksen joukkoon. Lopuksi steviat ja vaniljatipat oman maun mukaan.

Ja siinä se! Ihan superhelppoa. Sitten vain kaadetaan koko komeus laakeaan astiaan, minä käytin neliönmuotoista leivinpaperilla vuorattua kakkuvuokaa. Päälle ripottelin kuivattuja mulperinmarjoja, mantelilastuja ja hieman hasselpähkinärouhetta. Hetkeksi kylmään kovettumaan, ja sitten vain palasiksi ja ääntä kohti! :) Nammmm!

Raakasuklaan tarvikkeita, vain kookosöljy puuttuu.

Kokeilin laittaa muutaman palasen suklaapalamuoteihin. Toimii näinkin!

Inspiroivaa alkavaa viikkoa kaikille! Ja ihanaa aurinkoista päivää! :) Remember to smile! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti