lauantai 21. kesäkuuta 2014

Suomalaisuutta kerrakseen

Juhannuspäivän fiiliksiä Malminkartanon rappusilta :)
"Somewhere over the rainbow."
Cinnamon rolls.
Voihan pulla! En ollut tehnyt korvapuusteja varmaan kolmeen vuoteen, kunnes sain päähänpiston, että luonamme käyville Ameriikan sukulaisille voisi tarjota jotain perisuomalaista. Ensin suunnittelin tekeväni mustikkapiirakkaa, mutta valitsin sitten haastavamman. Phuh. Urakka oli kevyt nelituntinen, mutta tulipahan tehtyä, ja nyt on pakkasessakin korvapuusteja (niitä kuuluisia vierasvaroja?). :)

Ameriikan vieraat veimme tietysti visiitille Suomenlinnaan. 
Vietän ei-niin-perinteistä suomalaista juhannusta, olen nimittäin töissä. Olen kuitenkin yrittänyt työpäivien lomassa tehdä jotain mikä toisi hieman juhannusfiilistä - ja oikeasti tällainen kaupunkijuhannus on ihan tosi jees! Joka paikassa on hiljaista, meidän talossakin taitaa olla vain yhdet naapurit kotona. Helsingin keskustakin näyttää aivan erilaiselta kuin arkena. Suorastaan ihanan rauhallista. 

Juhannusaaton iltana hyppäsimme siskoni kanssa Merisatamasta paattiin ja kävimme katsomassa Pihlajasaaressa juhannuskokkoa. Horisontti vinossa, keinutti hieman.. :)
Juhannus on siis sujunut kaikinpuolin  leppoisissa merkeissä, ja töissäkin on ollut tosi mukavaa. Enää pari viikkoa töitä, ja sitten alkaakin jo kesäloman toinen osuus. :) Tulisi vain takaisin ne hieman lämpimämmät kesäkelit!

Pihlajasaaren juhannuskokko ja fiilistelijöitä niin maalla kuin merelläkin.
Ei käy kieltäminen, etteikö kuitenkin vähän tekisi mieli mökille - ehkä eniten kuitenkin siksi, että saisi olla kaikkien tuttujaen ja sukulaisten keskellä, ei niinkään sen mökkielämän vuoksi. Toki pieni veneilyretki tai suppailutuokio järvellä olisi erittäin mukavaa myöskin. Toivottavasti sitten lomalla! :) Mukavaa juhannuksen jatkoa kaikille, olkaa turvallisesti!

Vielä muutama juhannusfiilistelykuva.. :)

Mummin juhannusruusut. <3
Mansikkakakkua. <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti