Mummon kurkut aka Hölskytyskurkut
500g avomaankurkkua
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1/2 tl himalajansuolaa
muutama tippa steviaa
tuoretta tilliä silputtuna
Kuumalla kelillä tekee mieli syödä jotain raikasta ja viileää, tässä siis loistava kesäruokalisäke. Lapsuusmuistoissani mummini teki näitä legendaarisia hölskytyskurkkuja joka kesä, ja kun lähikaupassa oli avomaankurkut puoli-ilmais-tarjouksessa, sain idean tehdä niitä minäkin. Resepti on tosi helppo - nuo ainekset vaan laitetaan yhteen astiaan, kansi päälle, ja heilutellaan astiaa ja - tadaa - kurkut ovat valmiit! Pysyvät kuulemma pari päivää oikein hyvänä jääkaapissa säilytettynä. (Löysin alkuperäisen ohjeen Maku-lehden sivuilta, tuunasin sen vain sokerittomaksi stevialla). Ei muuta kuin hölskyttelemään! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti